Foto: Allure

Naime, istina je da skalp ne može da stvori više folikula dlake od trenutnog broja. Kosa koju imate je kosa koju imate, i sve što možete da uradite jeste da se pobrinete da je održavate zdravom koliko god je to moguće.

Verujemo da sada, shvatajući ovu činjenicu, premotavate film u glavi i razmišljate o svom onom novcu koji ste potrošili na proizvode za stilizovanje kose, dizajnirane za raskošni volumen i odizanje kose iz korena, a zapravo su činili da kosa izgleda masno, otežano i generalno gore nego ranije.

Dakle, ako vam je dosta beskorisnih saveta o tome šta da radite sa svojom tankom kosom, nastavite da skrolujete za šest saveta koje što pre treba da saznaj svi tankokosi.

Stajleri su delotvorniji od feniranja 

Ako imate tanku, ravnu, beživotnu kosu koja ne dži dobro lokne, nemojte trošiti novac na feniranje (ili Airwrap u tom slučaju). Da bi tanka, ravna kosa dugo držala impresivne lokne pune volumena, potrebna vam je intenzivna toplota — a to se može postići samo figarom ili peglom.

Sušenje kose je ključno

Zanimljivo je da ako imate tanku kosu, zaista je važno da je ne ostavljate dugo umotanu mokru u peškir ili da kosu sušite prirodno. S obzirom na to da je tanka kosa podložna lomljenju i pucanju, savet je da kosu osušite odmah nakon pranja. Nakon pranja, nanesite sredstvo za zaštitu od toplote i osušite kosu na niskoj temperaturi i vrlo brzo ćete videti rezultate.

Šampon za dubinsko pranje kose će podići koren

Oprostite se od proizvode za podizanje volumena iz korena. Naravno, proizvodi za podizanje korena deluju kratkoročno, ali kada imate tanku kosu, oni će je neizbežno otežati. Umesto toga, koristite što manje proizvoda za kosu to bolje. Da bi koren izgledao pun volumena i odignuto, jednom nedeljno posegnite za šamponom za dubinsko pranje. Ovo će pomoći u uklanjanju ulja i naslaga koje bi mogle opteretiti koren.

Foto: Hair- LoveToKnow

Šnala i scrunchies su vaši prijatelji

Da, ako imate tanku kosu, uski repovi i punđe nisu za vas. Bilo koja vrsta intenzivnog trenja na tankim pramenovima će verovatno dovesti do lomljenja, pucanja i ispucanih vrhova. Ako želite da vam kosa ostane što gušća, od presudne je važnosti da olabavite kosu, zato se osvrnite na šnale i druge nežnije hair aksesoare, kao što su svileni scrunchie gumice.

Ne dozvolite da vam se kosa umrsi

Da ne biste ovo otkrili na teži način: ako dozvolite da vam se tanka kosa umrsi i ne učinite ništa po tom pitanju, garantovatno će vaša kosa proživeti neku vrstu lomljenja. I verujte nam, lomljenje nije nešto što možete dozvoliti da vam se desi ukoliko imate tanku kosu. Savet koji vam možemo dati jeste da kosu češljajte što je moguće češće i obavezno koristite proizvode koji pomažu pri raščešljavanju kako biste održavali dužinu koju želite.

alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments