Foto: EPA-EFE (Shamil Zhumatov / POOL)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o novim količinama gasa od januara, kao i drugim važnim pitanjima.

Dvojica državnika su pretresla sve važne teme – od energetske krize, gasnog aranžmana između dve države, pa do regionalnih pitanja.

Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, predsednik Vučić je predsedniku Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje.

U razgovoru je istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte. U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom.

novosti.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments