Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju gde su razgovarali o bitnim temama.

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas tokom sastanka predsednik Srbije.

– Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji – izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

Putin je istakao da što se tiče zajedničkih napora i koraka na međunarodnoj sceni, pa i oko rešavanja kosovskog pitanja, stav Rusije je principijelan. Ne podleže aktuelnoj političkoj konjunkturi.

Moskva i Beograd naći će prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

– Mislim da ćemo se dogovoriti, poverićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere – rekao je Putin na početku sastanka sa srpskim predsednikom u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Vučić je pred članovima delegacije rekao da je veoma srećan zbog toka razgovora, što verovatno znači da je dobio dobre uslove za gasni aranžman.

– Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je od izuzetnog značaja za našu zemlju. Tet a Tet sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju – piše na instagram nalogu predsednika Vučića.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

nsuzivo.rs/Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments