Foto: Streljački savez Srbije
Zorana Arunović i Damir Mikec izabrani su za najbolje pojedince u 2022. godini u izboru Streljačkog saveza Srbije.

Najuspešniji u 2022. godini izabrani su na osnovu predloga stručne komisije, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom.

Damir Mikec je deveti put zaredom dobio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u našoj zemlji. Mikec je malokalibarskim pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu.

Osvojio je i dva zlata na svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, te srebro na Gran priju u Granadi. Na završnom turniru sezone Kupu predsednika u Kairu izborio je zlato i proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini.

Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Olimpijski komitet Srbije

Na Evropskom šampionatu u Hamaru je stigla do srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom. Sa svetskih kupova ima dva zlata u Rio de Žaneiro i Čangvonu i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi.

Na Kupu predsednika u Kairu je osvojila srebro i godinu je završila na drugom mestu svetske rang liste takmičarki vazdušnim pištoljem.

U kategoriji miks parova Arunović i Mikec su zajedno sezonu otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su pogodili dva zlata u Kairu i Čangvou i jednu bronzu u Bakuu.

Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama. Arunovićeva i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem.

Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević.

Za najuspešnijeg trenera izabran je Goran Mikec.

rts.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments