Foto: kosova press

Amasador Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandar Bocan Haračenko istako je da Rusija u potpunosti razume Srbiju jer je njeno glasanje u Ujedinjenim Nacijama rezultat najjačeg pritiska Sjedinjenih država i Evropske Unije

– Nismo očekivali da Srbija pristane i podrži sankcije protiv Rusije. Iz više razloga, zbog istorije odnosa i veze naših naroda rekao je Haračenko i naglasio da integracija i povezanost Rusije i Srbije postoje i moraju da postoje kao i da Rusija razume da Srbija trpi pritiske.

Foto: nasaborba

Velika podrška stanovnika Srbije Rusiji

Srbija već duže vreme sprovodi spoljnu politiku na osnovu svojih nacionalnih interesa rekao je Haračenko i dodao da zna da pretnje postoje.

– Jasno mi je iz novina, zapadnih izjava i pretnji na adresu Beograda i Srbije. Razumem da pritisak postoji ali isto tako znam da među srpskim stanovništvom vlada velika podrška Rusiji istakao je amabasdor.

Ambasador Harasčenko osvrnuo se i na rezoluciju Ujedinjenih Nacija kojom se osuđuje napad na Ukrajinu a koju je Republika Srbija i naglašava da razume rezultat velikog pritiska i štetu koja Srbiji preti jer se Srbija nalazi u grupi zemalja za koju su UN važne zbog Kosova.

Što se tiče poznate fraze da su Srbi poznati kao „mali Rusi“, ambasador navodi da imamo sličnosti ali ima i razlika. Bratski smo narodni, slične tradicije, sličnih jezika, u tom smislu jesmo slični istako je Haračenko.
sputniknews.com/nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments