Претрага
Претрага
Close this search box.

AKADEMICI, ISTRAŽIVAČI I PRAKTIČARI NA JEDNOM MESTU Održana promocija naučnog i stručnog časopisa “Pedagoška stvarnost” u Digitalnom omladinskom centru

Foto: Ustupljene fotografije

U Digitalnom omladinskom centru održana je promocija naučnog i stručnog časopisa “Pedagoška stvarnost” u organizaciji Pedagoškog društva Vojvodine.

-Časopis je školskih i kulturno-prosvetnih pitanja sa tradicijom postojanja preko 60 godina. Ima za cilj da okupi akademike, istraživače i praktičare koji se bave razmatranjem, analizom i produkcijom relevantnog znanja oblasti pedagoških i srodnih nauka. Prvi broj objavljen je još 2017. godine, a izlazi dva puta godišnje u junu i decembru i svi koji su spremni i voljni da se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti pedagoških nauka imaju priliku da pošalju svoje radove za svaki naredni broj – rekla je za naš portal urednica ovog časopisa, dr Bojana Perić Prkosovački.

Foto: Ustupljene fotografije

Objavljuju se recenzirani naučni radovi, stručni i pregledni članci, prikazi iz oblasti: pedagogije, psihologije, didaktičko-metodičke prakse, ali sve je više i miltidisciplinarnih članaka. Radovi se objavlјuju na srpskom jeziku, zvaničnim jezicima Vojvodine i na engleskom jeziku.

U toku 2023. časopis je imao podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovnje, propisu, upravu, nacionalne zajednice-nacionalne manjine.

-Dodajemo, da u toku dana svi koji odluče da postanu pretplatnici ostvariće gratis godišnje članstvo u Pedagoškom društvu Vojvodine, a sve informacije možete pogledati na našem Instagram nalogu – rekli su iz ovog društva.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti