Претрага
Претрага
Close this search box.

Čika Jovin rođendan proslavljen kako dolikuje – U Gradskoj biblioteci uz svečanu priredbu uručene nagrade najboljim piscima (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije
Svečanost “Zmajev dan” održana je na Čika Jovin rođendan, 6. decembra o.g. u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Jeleni Angelovski je uručena Nagrada “Rade Obrenović” za roman “Mika”, po mišljenju stručnog žirija, najbolji roman za decu i mlade u 2022. godini, a Biljani Marković Jevtić i Aleksandru Milkoviću, priznanja “Sigridrug” za najbolja ostvarenja na 31. Festivalu monodrame za decu Zmajevih dečjih igara, za tekst i glumačko izvođenje predstave “Slika na zidu”.

Foto: Ustupljene fotografije

U muzičkom delu programa, učešće su uzeli mladi novosadski muzičari Milica i Mihajlo Mandić, a prisutnima su se nakon obraćanja članova žirija, poklonili i nagrađeni autori.

Foto: Ustupljene fotografije

Ovaj program je segment desetodnevne manifestacije Zmajevih dečjih igara “Decembarski Zmajdani lepih reči”, koja se ove godine realizuje u Novom Sadu, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Ministarstva kulture Republike Srbije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti