Претрага
Претрага
Close this search box.

DANAS POČINJU ZMAJEVE DEČJE IGRE: Junski festival radosti i umetničkog stvaralaštva za decu i mlade od 3. do 9. juna

Foto: zmajevedecjeigre.org.rs

Junski programi Zmajevih dečjih igara su najveći festival stvaralaštva za decu i mlade u Jugoistočnoj Evropi. Ova višednevna manifestacija, namenjena najmlađim sugrađanima, ujedno je i najstariji festival ovog tipa u celoj Evropi.

Tokom sedmodnevnog programa, mališani iz Novog Sada, Sremske Kamenice, Budisave, Zmajeva, Kaća i Kisača, imaće priliku da posmatraju, slušaju i uživaju u bogatom sadržaju. Sve aktivnosti bazirane su na interakciji, a pripremili su ih profesionalni umetnici i deca.

Festival počinje danas u Sremskoj Kamenici trenucima sećanja na Čika Jovu Zmaja. Stihove jednog od najvećih srpskih liričara govoriće dramski umetnik Bojan Žirović u prisustvu učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Kamenice.

Foto: zmajevedecjeigre.org.rs

Drugog dana festival se seli u Dunavski park, gde će najmlađi Novosađani imati priliku da aktivno učestvuju u ekološkoj radionici “Dobro drvo” koja je posvećena upravo ovom parku, kao spomeniku prirode i simbolu grada. Radionica je nastala u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo” a vodiće je Kosta Hadži, mr zaštite životne sredine.

Kompletan program Zmajevih dečjih igara pogledajte OVDE.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага