Претрага
Претрага
Close this search box.

Festivalu folklornih minijatura za vikend u Futogu

Foto: Promo

Kulturni centar Mladost Futog najavljuje prvi Festival folklornih minijatura koji će se održati u subotu, 2. decembra s početkom u 18.00 časova u pozorištu Centra.

– Festival okuplja mlade i afirmisane koreografe i igrače koji će biti u prilici da prikažu svoj rad, igračko umeće i da razmene iskustava i ideje. Publici će se predstaviti koreografi, solisti i grupe do šest igračica i igrača kroz folklorne koreografske minijature. Nagrade će biti dodeljene za najuspešniju i najinventivniju koreografsku koncepciju, najuspešnije izvođenje, najboljeg solistu i solistkinju, najbolji muzički aranžman, i posebna nagrada za sveukupni utisak – rekli su organizatori.

Žiri festivala čine Gordana Roganović, etnomuzikolog i etnokoreolog; Milan Radovanović i Dejan Čubrilov, solisti i igrači Ansambla Kolo –

Festival se realizuje uz podršku Uprave za kulturu grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije sa željom da kontinuiranim održavanjem doprinese razvoju, prezentaciji i popularizaciji narodne igre i koreografskog stvaralaštva.

Ulaz na Festival je besplatan.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti