Претрага
Претрага
Close this search box.

Filharmonija svira za bebe i decu u Galeriji Matice srpske u subotu: Klasična muzika dokazano pomaže u razvoju mozga kod dece

Foto: Galerija Matice srpske

Prostor Galerije Matice srpske pretvara se u naredne dve subote u jedinstvenu muzičku dvoranu, a Beogradska filharmonija i Muzička omladina Novog Sada izvode pažljivo odabrane kompozicije klasične muzike za najmlađe.

U trajanju od pola sata bebe od nekoliko meseci do 4 godine i malo starija deca 5 do 10 godina će uživati u zvucima i samostalno se kretati i istraživati umetnički svet oko sebe. Cela galerija biće podijum za dečicu koja žele da igraju, dotaknu instrumente ili čak zapevaju. Pored uživanja uz klasičnu muziku, bebe, deca i roditelji mogu stvarati uspomene fotografisanjem ispred panoa, crtati i ostavljati bojene otiske na platnu.

Foto: BabyCenter

Studije su pokazale da klasična muzika smanjuje broj otkucaja srca i disanja novorođenčeta i smiruje njihov stres, a slušanje valcera ili koncerta može pomoći u razvoju mozga, posebno kod prevremeno rođenih beba. Klasična muzika stimuliše mozak i formira nove veza između neurona, daje podršku razvoju govora i jezika i poboljšava motoričke sposobnosti dece.

Koncert za bebe i decu do 4 godine počinje u 11.30 sati, a dete možete prijaviti na link 

Koncert za decu uzrasta od 5 do 10 godina počinje u 12.30 sati, a možete se prijaviti na link 

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti