Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Na “Novi Sad film festivalu” biće prikazano 30 filmova sa četiri različita kontinenta i 7 PREMIJERA!

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i članica Gradskog veća za kulturu Tijana Delić ugostili su učesnike „Novi Sad film festivala” koji se održava od 18. do 22. septembra na osam lokacija u Novom Sadu.

Đurić je ovom prilikom istakao da mu je velika čast što će tokom festivala biti prisutna tri laureata, Zoran Perišić koji će biti laureat za doprinos internacionalnom razvoju animacije i vizuelnih efekata, nagrade koja je prvi put uvedena ove godine na festivalu, kome će se pridružiti i Ištvan Sabo, dobitnik Oskara za najbolje strano ostvarenje – film “Mefisto”.

Foto: nsuzivo.rs

-Veoma je značajno da Novi Sad ima festival filma jer ima i publiku za to. Drago mi je da se ovaj festival razvija u odnosu na prošlu godinu kada je bio održan po prvi put. Ove godine biće prikazano čak 30 filmova sa četiri različita kontinenta što u takmičarskom što u revijalnom delu, kao i sedam premijera – istakao je gradonačelnik.

Prisutnima se obratila i članica gradskog veća za kulturu Tijana Delić i istakla značaj ove manifestacije.

Foto: nsuzivo.rs

-Jako mi je drago da je Novi Sad domaćin ovog festivala. Ovaj festival pokazuje kompatibilnost sa IT sektorom, tačnije pokazuje kako se filmska industrija naslanja na sve resurse koje Novi Sad razvija i promoviše. Velika je čast imati ovakve goste, kao što su Perišić i Sabo.

Predstavnik kompanije „Busan Content Market” Manvu Kvon izrazio je nadu da će gradonačelnik Novog Sada posetiti južnokorejski grad Busan sledećeg maja, a povodom potpisivanja sporazuma o prijateljstvu.

– Prijateljstvo je veoma važno, a upravo zbog prijateljstva ja već drugi put posećujem Novi Sad i verujem da će ono trajati zauvek – rekao je Kvon.

Publika filmove može pogledati u Neoplanta Openair, Galeriji likovne umetnosti, Gimnaziji „Laza Kostić“, bioskopu Arena Cineplex, knjižari Zenit books i u Kulturnoj stanici Svilara.

Ulaznice za sve projekcije filmova mogu se kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a, kao i onlajn na njihovom sajtu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага