Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Retrospektivna izložba SKULPTURE 1981–2024. Lasla Silađija otvorena za posetioce do 31. jula: Za sutra zakazano druženje ovog umetnika sa predškolcima iz Radosnog detinjstva

Foto: nsuzivo.rs

Retrospektivna izložba SKULPTURE 1981–2024. Lasla Silađija biće otvorena do 31. jula u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

-Posetioci imaju priliku da vide skulpture manjeg formata, u prostoru Katoličke porte u eksterijeru su postavljene dve velike skulpture od kojih su dve urađene, a jedna je još uvek u fazi rada. Tako da prolaznici imaju jedinstvenu priliku da vide kako izgleda skulptura u kamenu koja je u fazi rada. – rekla je Sunčica Marković iz KCNS-a za naš portal.

Kako je onaistakla, sutra će biti upriličeno druženje sa predškolcima iz Radosnog detinjstva, deca će doći da zajedno sa Laslom SIlađijem vajaju u glini i dožive neverovatno iskustvo.

Foto: nsuzivo.rs

Nekoliko reči o umetniku

Laslo Silađi rođen je u Subotici 1953. godine. Posle završene Više pedagoške škole u Novom Sadu (grupa za likovno vaspitanje 1973/1974. godine) diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Odseku likovnih umetnosti (grupa za likovnu pedagogiju, podgrupa vajarstvo) 1978/1979. godine u klasi Jovana Soldatovića i Miše Popovića.

Od 1979. do 1988. radi kao profesor likovne kulture i likovne umetnosti na Pedagoškoj akademiji, kao i u Osnovnoj školi „Jožef Atila“, Gimnaziji „Moša Pijade“, Srednjoj školi „Mihajlo Pupin“, sve u Novom Sadu. Od 1988. godine deluje kao samostalni umetnik, kasnije i pod mecenatom „AMT-Uniagenta“. Od 2008. godine zaposlen kao direktor u Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“. Od 2018. penzioner.

Radno vreme galerije je od 08.00 do 21.00 čas.

M.Š.

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага