Претрага
Претрага
Close this search box.

FRANCUSKI PISAC KOJI NOVI SAD SMATRA ZA SVOJ DRUGI GRAD: Tri dana promocije „Književna plovidba Dunavom”, od ponedeljka u Novom Sadu

Foto: Atlas/CITL/Renaud Monfourny

Trodnevna promocija „Književna plovidba Dunavom” povodom objavljivanja putopisnih eseja „Uz Dunav” francuskog pisca Emanuela Rubena u izdanju Akademske knjige biće organizovana od 9. do 11. maja u Novom Sadu.

Potpisivanjem knjige i čitanjem odlomaka na francuskom jeziku u ponedeljak, 9. maja, od 17.00 do 18.00 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu u okviru manifestacije Dan Evrope. Emanuel Ruben će biti na štandu Francuskog instituta gde će zainteresovani imati prilike da popričaju sa njim, fotografišu se i dobiju potpis.

Tribina Emanuela Rubena biće održana sutradan, 10. maja, u 18.00 časova u Kulturnoj stanici „Svilara”, gde će sa autorom o knjizi „Uz Dunav” i njegovim putešestvijama razgovarati direktorka Akademske knjige Bora Babić, rukovodilac Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković i profesor francuske književnosti Pavle Sekeruš.

Trećeg dana u 17.00 časova, Novosađani i svi zainteresovani će imati priliku da čuju Emanuela Rubena u knjižari “Bulevar books” u Novom Sadu gde će razgovarati sa prevoditeljkom knjige Melitom Logo-Milutinović. Posetiocima će imati priliku da slušaju Rubena jer je najveći deo knjige „Uz Dunav” napisao dok je boravio u Novom Sadu zbog čega se u knjizi Novi Sad spominje čak 65 puta. On u toj knjizi otkriva manje poznati mozaik Jugoistočne Evrope i vodi nas kroz istoriju i kulturu naroda koji žive na tom prostoru.

Emanuel Ruben je jedan od retkih evropskih pisaca koji promoviše našu kulturu i književnost u svetu, a Novi Sad doživljava kao svoj grad. Rođen je 1980. godine u Lionu, završio studije geografije i iza sebe ima tri romana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti