Претрага
Претрага
Close this search box.

Glumci serije “Državni posao” odigrali predstavu za osuđenike u Novom Sadu

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRAVDE/ Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Glumci serije “Državni posao” Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković posetili su danas Okružni zatvor u Novom Sadu gde su odigrali predstavu za osuđena lica.

Glumački trojac je izveo dva skeča – jedan koji je poznat njihovoj publici pod nazivom „Jugoslavija“ i drugi takozvani zatvorski skeč, izveden posebno za ovu priliku, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U publici je bilo 50 osuđenih lica koji su aplauzima pozdravljali humor i satiru najpoznatijih “državnih službenika” u Srbiji.

Osuđenici su se interesovali šta se dešava sa “čačkalicama iz Čada i sapunom iz rinfuza” i time pokazali da prate sva dešavanja u kancelariji službenika Čvarkova, Torbice i Boškića, dodaje se u saopštenju.

Glumci su, sa druge strane, podsetili da je njima ovo, nakon osam godina, drugo izvođenje predstave u ovom zavodu i da im je drago što su oba puta naišli na nasmejanu publiku kojoj se dopada njihov humor.

Sve veće kazneno-popravne ustanove imaju dramske, likovne i sportske sekcije namenjene osuđenicima koji žele da razviju svoje talente, a na nivou celog sistema se duže od dve decenije organizuju festivali iz više umetničkih oblasti.

Tanjug/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti