Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradska biblioteka objavila KNJIGU MESECA: Ovaj naslov je najčitaniji, a evo još PREPORUKA koje morate pročitati OVOG PROLEĆA (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Gradska biblioteka u Novom Sadu objavila je najčitaniju knjigu ovog meseca oglasivši u isto vreme i najčitanije naslove koji će svakom korisniku ponuditi željeni sadržaj.

Naslov koji je pobrao najviše simpatija čitalačke publike je “Ruski konzul” autora Vuka Draškovića.

Svojom tematikom Ruski konzul podseća na romane Dostojevskog… U Draškovićevom romanu sudi se pojedincu, ali je na optuženičkoj klupi čitav jedan narod… Na svojoj svetoj zemlji, usred svoje kosovske crkve, srpski narod i danas strada i umire. Njegov Veliki petak nikako da dođe… Srpsko Badnje veče se oteglo u nedogled.

Foto:laguna.rs

Pored “Ruskog konzula”, među najčitanijim knjigama nalaze se:

“Krvavi mesec”Ju Nesbe

Briljantni detektiv se vratio, ovoga puta sa svojim istražiteljskim timom odmetnika. Angažovani su svi resursi policije u Oslu. Nestale su dve devojke. Jedino što ih povezuje je zabava poznatog milijardera i trgovca nekretninama na kojoj su svojevremeno obe bile. Kada pronađe telo jedne od njih, policija primećuje neobičan „potpis“ ubice koji nagoveštava da je to tek početak njegovih monstruoznih namera.

Estoril – Dejan Tiago Stanković 

Smešten u luksuzni hotel Palasio u mondenskom letovalištu Estoril nedaleko od Lisabona, koji je tokom Drugog svetskog rata usled portugalske neutralnosti bio stecište mutnih radnji obaveštajnih službi zaraćenih strana, ali i izbeglica iz svih krajeva Evrope, Estoril je divan i potresan roman o egzilu, podeljenoj lojalnosti, strahu i preživljavanju. Gosti hotela su špijuni, pali kraljevi, pisci, nacisti, američke diplomate i Jevreji bez državljanstva, a portugalska tajna policija pažljivo nadzire posetioce, trudeći se da niko ne ugrozi neutralnost njihove zemlje.

Dušanova kletva – Vanja Bulić

Ovaj izuzetni roman prevođen je na više jezika i preporučena je lektira u školama u Portugalu.
Zlo ima hiljadu lica, ali samo jedan cilj. Sve sudije da sude, pravo, po zakonu, a ne da sude po strahu od cara.

Davni sati – Kejt Morton

Idit Berčil nikada nije bila bliska s majkom. Jednog popodneva stiže im davno zagubljeno pismo sa povratnom adresom zamka Milderherst i taj događaj izaziva neobičnu reakciju Iditine majke. Idit počinje da sumnja da je emocionalna udaljenost među njima oduvek bila paravan iza kojeg je majka krila neke stare tajne. Prateći trag pisma Idit odlazi u Milderherst, kod neobičnih sestara Blajt i otkriva da je njena majka tu boravila kao trinaestogodišnja devojčica za vreme Drugog svetskog rata.

Kapija suza – Ejbraham Vergeze

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama. Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog veka, su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

Lepa vest za knjigoljupce: Popust od 50 posto za sve nove korisnike

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige i autorskih prava, u utorak, 23. aprila 2024. godine, Gradska biblioteka u Novom Sadu omogućava upis dece i odraslih sa popustom od 50 posto, tako da će članarina za decu iznositi 150, a za odrasle 250 dinara. Popust važi jedan dan.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti