Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradska biblioteka spremila TOP NASLOVE ZA VRELE DANE: Ove knjige će vam upotpuniti i ulepšati LETO (FOTO)

Pexels

Gradska biblioteka u Novom Sadu oglasila je najčitanije naslove, koji će vam zasigurno upotpuniti i ulepšati predstojeće letnje dane.

Bilo da godišnji odmor planirate da provedete na plaži, bazenu, planini ili pak kod kuće, dobra knjiga je uvek pravo rešenje.

U nastavku pogledajte zanimljive naslove koje vam je spremila Novosadska gradska biblioteka.

1.Ojačaj samopouzdanje, Stefani Štal

Knjiga koju je gradska biblioteka proglasila najčitanijom u mesecu za nama.

Štefani Štal, najpoznatija nemačka psihoterapeutkinja i autorka najprodavanijih knjiga iz oblasti psihologije, uverava nas, međutim, da nesigurnost u sebe i nisko samopoštovanje nisu nepromenljiva sudbina. Opisujući situacije iz stvarnog života, autorka nam omogućava da prepoznamo obrasce ponašanja koje ponavljamo godinama i kroz konkretne primere nam pokazuje kako da izađemo iz lošeg kruga frustracije, tuge i besa i ispišemo vlastiti životni scenario.

2.I onda opet, iz početka, Filip Grujić

Pišući iz perspektive osetljivosti svojih godina, autor nam priča priču o ludilu jedne generacije, svoje generacije, koja je u prelasku iz dvadesetih u tridesete. Autor pravi jednu vrstu slagalice koju sklapa na osnovu priča o iskrenosti, strahovima i ljubavi i na taj način odgovara na pitanje koliko je teško živeti i biti srećan u trećoj deceniji 21. veka?

3.Sećanje na ljubav, Alison Ričman

Od raskošnog života u Pragu pre okupacije, do strahote rata kojom je Evropa bila zahvaćena, knjiga se bavi temom prve ljubavi kojoj zaborav ne može ništa. Kroz naizmenična poglavlja, vrte se njihova sećanja i uspomene na protekli život. Knjiga je namenjena svim ljubiteljima tople, lepe ljubavne priče.

4.Kada telo kaže ne, Gabor Mate

Da li čovek od usamljenosti može umreti ili se razboleti? Kako su povezani um i telo? To su samo neka od pitanja koja se postavljaju u ovoj knjizi i na koja nam odgovore daje dugogodišnji lekar Gabor Mate. Kroz intervjue sa ljudima koji su bolovali od hroničnih bolesti, on pokazuje koliko um može moćno da reaguje na dobrobit tela. Čitajući ovu knjigu, navešćete sebe da razmišljate o svom zdravlju i svoj duh i telo održite zdravim.

5.Emocionalni prtljag, Vivijan Ditmar

Vivijan Ditmar, stručnjak za pitanja ljudskih osećanja i emocionalne inteligencije, pokazuje nam kako da se inteligentno nosimo sa svakodnevnim izazovima, jer naš emocionalni prtljag nipošto ne mora biti suvišan teret. Svako životno iskustvo, ma koliko teško, u sebi krije i poklon. Ako svesvno pokušamo da se suočimo s tim teretom, onda on može da se pretvori u izvor povezanosti i istinske intimnosti. Ovo je knjiga o tome kako da raščistimo s nezdravim osećanjima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага