Претрага
Претрага
Close this search box.

Isidorina gimnazija organizovala Festival školskog teatra i filma na stranom jeziku: Fokus je na afirmaciji učeničkog stvaralaštva (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Gimnazija ”Isidora Sekulić” organizovala je sedmi po redu Festival školskog teatra i filma na stranom jeziku – Foreign Language Drama and Film Festival.

Festival je održan 8. maja, a sve predstave izvedene su u Svečanoj sali Gimnazije “Isidora Sekulić”. Sve prisutne je pozdravila direktorka Gimnazije, Tatjana Pejović Sebić, koja je naglasila da se festival ove školske godine obnavlja posle četvorogodišnje pauze. Ove godine festival nema takmičarski, nego revijalni karakter: fokus je na afirmaciji učeničkog stvaralaštva, njihovih talenata i znanja.

Foto: Ustupljene fotografije

Nakon uvodne reči direktorke Festival je otpočeo autorskim filmom učenika naše gimnazije – `I`ve got your back. Na Festivalu su učestvovali gosti iz Šabačke gimnazije sa predstavom Gloria i Gimnazija “Sveti Sava” iz Beograda sa mjuziklom Briljantin.

Na Festivalu je učestvovao i školski bend Gimnazije, koji je sve prisutne pozdravio sa dve pesme, na engleskom i španskom jeziku.

Foto: Ustupljene fotografije

Cilj Festivala je da se, kroz susrete učenika i nastavnika, podstiče umetničko stvaralaštvo kod mladih, razvijaju multikulturalnost i višejezičnost i prati razvoj mladih talenata. Festival je i prilika da se razmene iskustva, povežu škole negujući pozorišnu umetnost.

Štampan je i Bilten, koji sadrži najvažnije informacije o učesnicima, školama, sekcijama i predstavama. Autor projekta i koordinator je Bosiljka Trifunović Vernački, profesorka engleskog jezika.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага