Foto: www.kalendar.novisad2022.rs

Izložba Art brut održaće se od 10. do 31. oktobra u Arhivu Vojvodine, ali i galerijskom prostoru Šok zadruge, Grafičke zadruge i Kulturne stanice Svilara, u toku programskog luka Druga? Evropa.

Izložba će prestaviti tri grupe radova: arhivu Art brut Srbije, radove nastale na radionicama sa osobama sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju, kao i radove sa rezidencije u Novom Sadu na kojoj učestvuju inostrani i domaći art brut umetnici: Darko Brajković (Hrvatska), Samaneh Atef Derakhshan (Francuska), Marco Prenninger (Austrija), Таmbet Tamm iz Kondas Centra (Estonija) sa personalnom asistencijom, umetnik iz Art brut centra Guging u Beču sa personalnom asistencijom, Aleksandar Denić, Dragana Nikoletić, Goran Stojčetović i Katie Woznicki.

Na otvaranju izložbe predviđena je radionica „Dubinskog crteža” koja je otvorena za učešće svih zainteresovanih.

Centralno otvaranje ove tri izložbe će biti u Arhivu Vojvodine 10. oktobra u 18 časova, dok će galerijski prostor Arhiva na dan otvaranja, biti dostupan za publiku od 15 časova, koja će moći da se priključi rezidentima na radionici, kao i postavci nastalih radova.

Omladinske novine

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments