Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba „Austrijacizmi u srpskom jeziku” od srede u Bibliotečkom ogranku „Anica Savić Rebac”

Foto: Promo

Austrijski kulturni forum Beograd i Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuju prvu izložbu u nizu, kojom će se obeležiti saradnja ovih institucija i dva velika jubileja značajna za Ambasadu Austrije i Austrijski kulturni forum. Izložba pod nazivom „Austrijacizmi u srpskom jeziku” prikazaće nam bliske istorijske odnose, kao i neprekinutu kulturnu razmenu naših dveju zemalja.

Otvaranje izložbe održaće se u sredu, 13. jula, u 19.00 časova, u Bibliotečkom ogranku „Anica Savić Rebac”, na Trgu Republike 2, a svi zainteresovani moći će da je pogledaju do kraja jula, ponedeljkom, sredom i petkom od 07.30 do 14.00 časova, i utorkom i četvrtkom od 13.00 do 20.00 časova.

Nemački jezik ima tri varijeteta – „nemački”, „austrijski” i „švajcarski” – koji se, potom, granaju u zasebne dijalekte. Austrijska varijanta nemačkog ima priličan broj osobenosti i na ovoj izložbi videćete reči koje spadaju u nemački jezik, a koje ipak možete čuti samo u Austriji, ali i u svakodnevnom govoru zemalja koje su u viševekovnoj kulturnoj razmeni sa Austrijom (poput Srbije).

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti