Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba “Bata u 90 slika” otvorena u Srpskoj čitaonici u Irigu (FOTO)

Copyright Privatna arhiva

Bata je bio čovek iz naroda, i zato ovom putujućom izložbom na neki način se Bata vraća među narod – istakla je Elena Stojanović

Putujuća izložba fotografija “Bata u 90 slika” otvorena je danas u Srpskoj čitaonici u Irigu, a svi zainteresovani postavku će moći da vide u narednih desetak dana.

Dobrodošlicu gostima poželela je direktorka Srpske čitaonice Vera Novković koja je i proglasila izložbu otvorenom, a prisutnima su se obratili Andrija Jorgić, direktor “Borbe” i  Elena Stojanović, autor izložbe.

Izložba “Bata u 90 slika” prikazuje deo bogatog života i nasleđa Velimira Bate Živojinovića, doajena srpske i jugoslovenske kinematografije.

– Bata je bio čovek iz naroda, i zato ovom putujućom izložbom na neki način se Bata vraća među narod. Nadamo se da smo uspeli da kroz ovih 90 fotografija dočaramo njegov život i bogatu karijeru, ali i da sačuvamo sećanje na njegove legendarne uloge – istakla je Elena Stojanović.

Copyright Privatna arhiva

Nakon Istočnog Novog Sarajeva, Beograda, Bajine Bašte, Užica, Vrnjačke Banje, Novog Sada i sada Iriga, izložba će do kraja godine obići još gradova u Srbiji, a svoje putovanje završiti u Pekingu, gde čuvani Valter traje kao glumačka ikona.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага