Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba slika „Pluralne strategije” u Poklon zbirci Rajka Mamuzica – Postavka obuhvata dela tridest umetnika

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu, 4. oktobra 2023. godine, u 19.00 časova, biće otvorena izložba slika „Pluralne strategije” realizovana u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti iz Niša.

Izložba obuhvata dela tridest umetnika koji su stvarali u drugoj polovini dvadesetog veka.

Iako odabrana umetnička dela ne nagoveštavaju povezanost sa temama koje istražiju, kao različiti istraživački procesi, sa različitim problemskim konceptima, pokazetelji su saradnje i kolektivnog delovanja u okviru svog vremena, pružajući značajan materijal za istraživanje razvoja likovne umetnosti na našim prostorima.

Na izložbi su prisutni naši istaknuti umetnici raznovrsnih stilskih opredeljenja čijim radovima možemo pratiti samo deo složenih kretanja u slikarstvu ovih prostora sedme i osme decenije.

Istovremeno izložba „Pluralne strategije” predstavlja i Galeriju savremene likovne umetnosti Niš kao značajnu ustanovu kulture muzejskog karaktera koja u Oficirskom domu, Umetničkom paviljonu i „Salonu 77″ priređuje izložbe domaćih i stranih stvaralaca i renomiranih umetnika sredine dvadesetog veka.

Na otvaranju će govoriti Vladislav Šešlija, direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Emilija Bilić, direktorka Galerije savremene likovne umetnosti Niš i Radmila Kostić, autor izložbe.

Izložba se može pogledati do 29. oktobra 2023. godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti