Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba “Ženska nit” predstaviće tapiserije jedinog ateljea na ovom prostoru od 18. maja, na izložbi radilo više od 110 umetnica

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za 61 godinu postojanja Ateljea 61, na Petrovaradinskoj tvrđavi, jedinom atelju tapiserije u ovom delu Evrope, biće postavka u saradnji sa preko 110 umetnica iz zemlje i inostranstva, a dela više od 50 srpskih umetnica čine deo Nacionalne zbirke tapiserija.

Izložba ” Ženska nit“ koja je deo programskih aktivnosti u okviru promocije Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, u okviru progamskog luka Heroine, problematizovaće žensko stvaralaštvo, preokupacije, poetike u tapiserijskoj umetnosti i nasleđu koje je Atelje 61 stvarao za našu zemlju i svesku baštinu do danas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelje 61 (@atelje61)


Multimedijalni projekat “Ženske niti” koncepcijski je omeđen izložbeno i video artom jer će 12 autorki od Milice Zorić Čolaković, Maje Mišević, Vere Zarić, preko Miroslave Raković, Maje Žižakov, Leonore Vekić, do Ivane Kosanović i Senke Ranosavljević, svojim tapiserijama i video iskazima pokušati da daju ovlašni presek i jedno od mogućih čitanja sami začetaka, razvoja i o koncu, baštinjenja tapiserijske umetnosti u nas, a blagodareći upravo A61.

Izložba će biti otvorena u sredu, 18.maja, u Kreativnom distriktu.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti