Претрага
Претрага
Close this search box.

Kabaretska predstava “Ljubavni vremeplov” sutra u Sremskim Karlovcima

Foto: Promo
Kabaretska predstava “Ljubavni vremeplov” o čuvenim ljubavima srpskih velikana, pisaca, naučnika, vladara, muzičara i glumaca, odigraće se sutra (petak 16. decembar) u Svečanoj sali Magistrata u Sremskim Karlovcima sa početkom u 19 sati.

Ovaj neobnični pozorišno-ljubavni vremeplov, koji objedinjuje period od 200 godina i govori o najistaknutijim ličnostima Srbije 19. i 20. veka, nakon višegodišnjeg “putovanja” kroz Srbiju sutra zastaje u Karlovcima.

Pred publikom će se nizati priče o velikim ljubavima Hajduk Veljka i Čučuk Stane, Laze Kostića i Lenke Dunđerski, Živojina i Lujze Mišić, zatim kneza Mihajla, Đure Jakšića, Alekse Šantića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Duška Radovića, Olivere i Radeta Markovića, pa sve do Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Svaka priča ima svoju pesmu, pesmu upravo iz tog perioda, tako da je ovo i muzički vremeplov, jer se neke pesme gotovo nigde više ne mogu čuti. Sve pesme se izvode uživo, uz pratnju klavira i gitare.

Učestvuju glumica Vesna Stanković i muzičar i artist Vladimir Preradović Lord. Dramatizaciju i režiju potpisuje Vesna Stanković.

Ulaz je slobodan.

rtv.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti