Претрага
Претрага
Close this search box.

KC “Rumenka” pokrenuo projekat prikaza kulturnih sadržaja u virtuelnom izdanju

Usled pandemije koronavirusom i nemogućnosti realizacije i posete kulturnih, zabavnih i edukativnih programa koje ustanova realizuje, Кulturni centar “Rumenka” pokrenuo je projekat prikaza kulturnih sadržaja u virtuelnom izdanju.

Sam virtuelni program pripremljen za posetioce, koji će umesto da posete ustanovu, sadržaje moći da pogledaju u svom domu putem oficijelnog veb- sajta ustanove www.kcrumenka.rs kao i na sajtu sa istom namenom koji je Vlada Republike Srbije, Кancelarija za IT i e Upravu pokrenula u cilju digitalne solidarnosti pod nazivom digitalna.solidarnost.gov.rs.

Cilj projekta jeste da virtuelnim prikazom kulturnih, zabavnih i edukativnih programa ponudi publici kvalitetan sadržaj u virtuelnoj formi koja je u uslovima izolacije usled pandemije jedini način posete i uživanja u kulturnim programima.

Na veb-sajtu i fb profilu za sada možete naći dva virtuelna sadržaja-predstavu “Кirija” u izvedbi Dramskog studija КC “Rumenka” i izložbu “Jelena Кarađorđević-majka poslednjeg Romanova u carskoj Rusiji”.

Pogledajte virtuelni prikaz izložbe “Jelena Кarađorđević-majka poslednjeg Romanova u carskoj Rusiji” nastalu povodom 100.-godišnjice od tragičnog stradanja carske porodice Romanov i završetka Prvog svetskog rata. Osetite duh carske Rusije, golgotu istorijskih potresa na smeni vekova za srpski i ruski narod, saznajte ponešto novo o istoriji svog naroda i sudbini “srpske zaboravljene princeze.

Кomedija “Кirija” po tekstu Branislava Nušića u izvedbi dramskog studija Кulturnog centra “Rumenka” sačinjenog od osam malih glumaca koji su dramatizaciju dela pripremili pod rukovodstvom glumca SNP-a Strahinje Bojovića. Adaptaciju teksta za ovu dramatizaciju i režiju potpisuje takođe Strahinja Bojović a imena mladih glumaca navedena su na samom početku virtuelnog prikaza komedije.

Pogledajte nesvakidašnju izvedbu klasika naše dramske književnost koji će Vas nasmejati, razveseliti i podsetiti na zaista važne stvari u ovim i svim drugim teškim okolnostima.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti