Претрага
Претрага
Close this search box.

Kompozicije Mocarta i Betovena na koncertu ansambla Kamerata Novi Sad i solista, studenata Akademije umetnosti i učenika Muzičke škole ,,Isidor Bajić” u Sinagogi

Foto: Promo

Drugi po redu koncert Kamerate Novi Sad sa najboljim mladim solistima održaće se u sredu, 7. juna, u novosadskoj Sinagogi.

Koncert mladih umetnika, učenika Muzičke škole „Isidor Bajić” i studenata Akademije umetnosti u saradnji sa ansamblom Kamerata Novi Sad, a pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića počeće u 20.00 časova.

Lazar Torbica (klavir), Andrijana Pantić (flauta), Viktor Đurić (gitara), Dušan Dakić (tenor), Sofija Glavičič (violina), Ivan Černuhin (klavir), Vuk Petrović (saksofon) i Nikola Rašković (violončelo) predstaviće se delima Betovena, Mocarta, Vilja Lobosa, Čajkovskog, Sarasatea, Bortnjanskog, Glazunova i Popera.

Foto: Jelena Ivanović

Ovim koncert će Kamerata Novi Sad obeležiti 35 godina od osnivanja (Ištvan Varga, nekadašnji profesor violončela na Akademiji umetnosti) i 15 godina od  reosnivanja ansambla (Marko Miletić, vanr. prof. na Akademiji umetnosti).

Misija obojice umetničkih rukovodilaca orkestra bila je upravo da se vrednim i talentovanim muzičarima omogući sviranje kako u ansamblu tako i solistički, ispred ansambla.

Ulaznice će biti u prodaji na blagajnama Gigstixa (knjižare Vulkan, Bulevar Books, Dr Techno, Pariski magazin) po ceni od 800 dinara, a za studente Akademije i učenicima muzičkih škola.

Koncert se realizuje uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti