Претрага
Претрага
Close this search box.

Koncert klasične muzike na otvorenom! KORZO – ponovo okuplja velika muzička imena u centru Novog Sada

Foto: NSEPK J. Ivanović

Koncert klasične muzike na otvorenom, pod vedrim nebom, zahvaljujući kom je Novi Sad stao rame uz rame sa evropskim metropolama – Korzo, ponovo će okupiti velika muzička imena. Ovoga puta slušaćemo svetsku zvezdu klasične muzike, violinistu i violistu Julijana Rahlina, uz Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Aleksandra Markovića. 

U okviru petog Kaleidoskopa kulture, do sada najznačajnijeg izdanja ovog programskog luka Evropske prestonice kulture, 10. septembra sa simboličnim početkom u 20.22 časa, Korzo će ponovo zauzeti mesto najvećeg umetničkog i produkcijskog poduhvata u nedelji izvođačke umetnosti i to na jednom od centralnih gradskih bulevara u Novom Sadu, Bulevaru Mihajla Pupina.  

Vrhunski muzičari svetskog ranga izvešće dela najvećih nemačkih kompozitora Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa.  

Ulaz na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen i zato se mole ljubitelji muzike da svoje mesto zauzmu što ranije.  

Foto: Vizual

Nedelja izvođačke umetnosti – od teatra do dokumentarca 

Nakon velike uvertire u centru grada koja će, pored Korza 10. septembra, obuhvatiti i predstavu Gospođica Julija čuvenog bečkog Burgteatra u Srpskom narodnom pozorištu, nedelja izvođačke umetnosti predstaviće oko 30 događaja, na kojima će učestvovati 180 umetnika i umetnica iz 8 zemalja.  

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje izvođačke umetnosti počinje nedelja književnosti, zatim nedelja vizuelne i, na kraju, nedelja primenjene umetnosti.  

Detaljan program, programsku knjigu, satnice i sve informacije u vezi sa događajima Kaleidoskopa kulture možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta novisad2022.rs, kao i na kaleidoskopkulture.com

Foto: NSEPK/ V. Veličković

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага