Претрага
Претрага
Close this search box.

Кreativna radionica za decu “Umetnost je svuda oko nas” u Galeriji Matice srpske

Početak nove godine obeležen je brojnim događajima i proslavama, a mesec februar za sve Novosađane posebno je radostan, jer tada slavimo Dan našeg grada. U subotu, 15. februara od 11 do 12.30 sati biće održana kreativna radionica “Umetnost je svuda oko nas” posvećena priči o vajarima čije skulpture oplemenjuju i obogaćuju naš grad, a čija umetnička dela se čuvaju i u kolekciji Galerije Matice srpske.

Iz tog razloga novi ciklus kretivnih radionica za decu pod nazivom Novosadske umetničke priče posvećujemo Novom Sadu koji je pun zanimljivih i inspirativnih priča koje strpljivo čekaju da budu ispričane našim najmlađim Novosađanima, kako bi s ponosom i znanjem koračali ulicama grada.

Кroz pet kreativnih radionica deca će posmatrajući umetnička dela u stalnoj postavici Galerije Matice srpske otkrivati priče o nastanku grada, njegovoj arhitekturi, zelenim oazama, kulturi i ljudima koji su svojim stvaralaštvom i doprinosima učinili naš grad posebnim i lepšim mestom za život svih nas.

Priča koja se ovaj put otkriva posvećena je velikim vajarima čije skulpture i spomenici oplemenjuju i obogaćuju naš grad. Šetajući novosadskim ulicama, trgovima i parkovima vidimo brojne figure izlivene u bronzi, fontane, borbu jelena, a ponekad se zaustavimo u Dunavskom parku i “šapnemo Đuri svoju želju”.

Кroz razgovor s mališanima redavači će im otkriti ko ih je napravio i zašto su postavljena na mesta na kojima svi možemo da ih vidimo. Posmatrajući skulpture Đorđa Jovanovića i Jovana Soldatovića koje se čuvaju u Galeriji, deca će otkrivati koji od njihovih radova krase naš grad i da li postoji razlika između skulptura i spomenika.

Nakon toga, modelujući glinu, napraviće svoja umetnička dela kojim bi voleli da ukrase Novi Sad.

Link za prijavu na linku.

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Cena ulaznice je 150.00 dinara. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti
popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa svake radionice.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti