Претрага
Претрага
Close this search box.

KULTURA DOSTUPNA I TOKOM PRAZNIKA Pogledajte radno vreme Galerije Matice srpske

Foto: nsuzivo.rs

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Galerija Matice srpske će raditi za publiku 31. decembra i 6. januara od 10.00 do 14.00 sati, od 2. do 4. januara će biti otvorena za posetioce od 10.00 do 18.00 sati, dok će u petak, 5. januara raditi od 10.00 do 20.00 sati. Neradni dani su 1, 7. i 8. januar 2024. godine. Iskoristite slobodne dane zimskog raspusta za umetnost u GMS. Pozivamo vas da uživate u aktuelnim izložbama Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja i Pomorišac – Vasa Pomorišac, kao i u novom ambijentu Sobe za prepuštanje umetnosti.

U petak, 29. decembra u 19.00 sati biće održan prateći program izložbe Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja pod nazivom U salonu šešira Oskara Hutera. Jedan od autora izložbe msr Nikola Ivanović prirediće publici posebno veče čitajući „povremeno istinite priče“ koje su deo izložbe i kataloga koji je prati.

U subotu, 30. decembra u 13.00 sati biće održano kustosko vođenje kroz izložbu Pomorišac. Vasa Pomorišac, dok će u 17.00 sati biti održano kustosko vodjenje kroz izložbu Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja.

Foto: nsuzivo.rs

Od utorka, 26. decembra priredili smo za posetioce novu Sobu za prepuštanje umetnosti. Tema je posvećena mentalnom zdravlju, blagostanju i emocijama, a do kraja januara izložena je grafika Ankice Oprešnik Porodica u gradu iz 1956. godine.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nesic
28.12.2023 19:58

Prevara ljudi. Gore na spratu su samo tri slike ukupno!!! A pompezno objavljuju kao da je galerija krcata slikama. Prizemlje je solidno popunjeno slikama, ali na spratu samo 3 slike.

Povezane vesti