Претрага
Претрага
Close this search box.

“MENI JE TO SASVIM NORMALNO” Devetogodišnjakinja peva operu, a sa devet takmičenja donela je samo ZLATA! Upoznajte našu sugrađanku Teodoru (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Devetogodišnja Teodora Ostojin dočekala nas je kompozicijom Vilijama Giloka, kojeg nazivaju “Šubertom dečijih kompozicija”, pa se već po tome vidi da ćemo za malu sugrađanku tek čuti. 

Teodora Ostojin
Teodora Ostojin; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Klavir sam izabrala zato što sam pevala, da mogu sama sebi da sviram pratnju. Najviše volim da pevam opere, a omiljena opera mi je “Čarobna frula”, mog omiljenog kompozitora Mocarta. Ljudi se jako čude kada kažem da pevam operu, ali meni je to sasvim normalno, jer je pevam od šeste godine- navela je Teodora.

Teodora je do sada bila na devet takmičenja; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naša mala pijanstkinja otkrila nam je da se zanese dok svira i da ima osećaj kao da je sama. Odatle i njene sledeće reči- “Nemam tremu dok nastupam”.

Muzičku školu “Isidor Bajić” upisala je godinu dana ranije, nakon što je na prijemnom ispitu oduševila sve. U klasi profesorke Dragane Popov Marić naučila je sve ono što joj je potrebno da na takmičenjima od Novog Sada preko Bačke Topole, Sarajeva i Finske osvaja prva mesta. Od devet takmičenja svih devet su zlata.

Teodorina soba puna je trofeja; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ja sam jako ponosna na svoju ćerku što je odgovorna, što kao tako mala već ima u svojoj glavi da želi da uspe i da bude najbolja u tome što radi. I svi je podržavamo- tata, sestra, bake, tetke. Jednog dana, kada odraste, volela bih da je vidim srećnu i zadovoljnu, čime god se bude bavila- naglasila je Marija, Teodorina majka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Od septrembra kreće u treći razred Osnovne škole “Ivan Gundulić”, kao i u drugi razred Muzičke škole “Isidor Bajić”. Ali, ambicije za kasnije su velike.

-Kada porastem volela bih da budem profesorka klavira. Mnogo volim klavir i mislim da ću da budem dobra- rekla je Teodora.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Ivona Karan

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti