Претрага
Претрага
Close this search box.

MIKA SE VRATIO: Osvanuo mural pesniku na njegovom Limanu

Foto: nsuzivo.rs/Ivona Karan

-Nekada smo bili komšije ovde na Limanu, pa nam je palo na pamet da uradimo mural, on je bio kafanski čovek. Mikini dani su u martu i sa tim ima veze. Što sam više stariji, sve više shvatam koliki je Mika bio genijalac- rekao je vlasnik kafea “Vitraž” Stevan Grgić i jedan od pokretača inicijative za naš portal.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

“Čika Mika” je znao da na terenu za fudbal zaustavi igru dece i sa cigarom ga pretrči, ali da ih pre toga pita da li znaju da izrecituju neku pesmicu, istakao je Grgić.

“Nemoj da piješ iz moje čaše. Dobićeš potrebu da voliš ljude, ceo svet, čovečanstvo” napisao je jednom Mika i time rekao sve o sebi. Sada će ove rečenice krasiti mural njemu u čast.

Foto: nsuzivo.rs/Ivona Karan

Stefan Stančić, akademski slikar i doktorant na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dva dana oslikava ovaj mural. Radi ga akrilnim bojama, pa će Mikin lik još dugo krasiti Bulevar Cara Lazara. Stefan prvi put radi u Novom Sadu i da radi ovako velikog umetnika. Sve je postavljao iz ruke, kako kaže nije koristio projektor, a zabavniji deo mu je bilo samo slikanje.

-Dajem sve od sebe da Mika opet oživi. Veoma mi je velika satisfakcija kada prođu ljudi i pitaju “Je li to Mika?” i ponosno kažem da jeste. Nadam se da će ovaj mural opstati i da će više generacija uspeti da ga vidi i seti se Mike Antića- rekao je za NS Uživo portal Stefan Stančić.

Ivona Karan

 

 

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Bojan Lazić
25.02.2021 16:24

Bravo za Vitraž !!!
Stevan Ćeva presednik udruženja “Mika Antić “

Gost
misko
26.02.2021 23:28

bravo za Novi Sad

Povezane vesti