Претрага
Претрага
Close this search box.

Mlada violinistkinja Lana Zorjan počela da svira violinu s četiri godine, a sada drži solistički koncert u Gradskoj kući

Mlada violinistkinja, 13-godišnja Lana Zorjan, održaće svoj solistički koncert u Svečanoj sali Gradske kuće u sredu, 16. novembra. 

Koncert počinje u 19.30, a svi ljubitelji Sen-Sansa, Elgara i Vijutempsa imaće prilike da uživaju u Laninom izvođenju njihovih kompozicija. Na klaviru će je pratiti Uki Lauri Ovaskainen, finski pijanista koji više od dve decenije živi i stvara u srpskoj prestonici.

Foto: Privatna arhiva

Lana je počela da svira violinu sa samo četiri godine. Pohađa Muzičku školu “Isidor Bajić” u Novom Sadu, a dolazi iz muzikalne porodice. Naime, njena majka je takođe vioolinistkinja, otac je operski pevač, a deda profesor etnomuzikologije. Lana je do sada imala koncerte širom Srbije- u Beogradu, Novom Sadu, u pet gradova severa sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, a dobitnica je prestižnih nagrada u Švedskoj, Rusiji, Češkoj, Makedoniji, Hrvatskoj. Lana još uvek nije svirala u Zlatnoj dvorani Muzikferajna u Beču, u kojoj bi volela, a želje su joj da zasvira i u Njujorku, Parizu, Italiji, Pragu.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага