Претрага
Претрага
Close this search box.

Mladi talenti: Aleksandar je jedini trombonista u Srednjoj muzičkoj školi “Isidor Bajić”

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Maglovito se sećam da sam trombon prvi put video kada sam sa roditeljima gledao predstavu ili operu. Trenutno sam jedini trombonista u srednjoj školi celom Novom Sadu- rekao nam je Aleksadar Srdić, 17-godišnjak koji svira trombon u klasi profesora Vladimira Nežića.

Aleksandar kaže da mu se baš ovaj instrument svideo zbog glasnoće, jer je i on glasna osoba, a tada je imao sedam godina.

Aleksandar ide u drugu godinu Srednje muzičke škole “Isidor Bajić”; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Trombon je limeni duvački instrument, po svom zvuku najsličniji trubi. Jedan je od najmoćnijih instrumenata u orkestru i daje prodoran, masivan zvuk.

Trombon je najpoznatiji instrument u bluzu i džezu, objašnjava nam Aleksandar, jer sving koji postoji u ovoj muzici najlepše zvuči upravo na ovom instrumentu. Može se naći u klasičnoj muzici, ali i u rege i ska muzici.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Aleksandar lično voli najviše da svira klasičnu muziku, međutim u slobodno vreme svira sa bendom koji je osnovao sa prijateljima i gde sviraju bluz i rok. Privatno, njegova muzika su hip-hop i metal.

-Voleo bih da predajem u školi, da budem u nekom ozbiljnom orkestru ili da budem solista. Solista znači da imam svoje koncerte, turneje i da orkestar mene prati. Ta priča mi se najviše sviđa. Nadam se da će se sve ostvariti, jer mislim da je to moguće- kazao je Aleksandar.

Ivona Karan

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Gerila
28.04.2021 12:18

Mali Danko!

Povezane vesti