Najavljena druga sezona TV serije “Južni vetar”: Akciona krimi priča od 12 epizoda počinje u subotu

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
Promocija nove sezone TV serije “Južni vetar: Na granici” u vidu specijalne projekcije prve epizode za medije, održana je večeras u Mts Dvorani, gde je bila prisutna glumačka i autorska ekipa.

Premijera akcione krimi priče od 12 epizoda publiku očekuje u subotu, 25. februara na RTS 1, gde će se prikazivati svakog vikenda, kada će biti emitovane po dve epizode, kroz narednih šest sedmica.

Kao i u prethodnim nastavcima kroz dva filma i jednu seriju, i ovde Igraju – Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić i Jovana Stojiljković.

Reditelj i kreator serije Miloš Avramović je večeras u Lisabon baru Mts Dvorane napomenuo da nije ni najmanje očekivao da će od originalnog filma “Južni vetar” iz 2018. godine stići do ovolikog uspeha, gde je projekat narastao u filmski i TV serijal.

“U prvi film te 2017. godine uložili smo puno rada, truda, energije, i nije nam ni na kraj pameti bilo da ćemo imati, evo dva filma i dve serije. Nismo ni očekivali da će taj film biti jedan od apsolutno najgledanijih u našoj kinematografiji u poslednjih 30 godina”, rekao je Avramović.

On se osvrnuo na najnoviji serijal u kome igraju i Andrija Kuzmanović, Miodrag Krstović, Mladen Sovilj, Tamara Krcunović, ali i inostrani glumci – Oksana Akinshina, Aleksej Guskov, imena iz Holivuda – Vilijam Boldvin, Erik Roberts, i drugi.

“Publika može da očekuje novih 12 epizoda lude vožnje, gde je svaka epizoda bolja od prethodne. Ima stalno uzbudljivih momenata, obrta, iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća su sada dosta porasli, razvijali su se, a njihovi protivnici su mnogo veći i ozbiljniji. Kao kada igrate video igricu, i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji”, opisao je Avramović novi izazov koji čeka auditorijum od 25. februara na malim ekranima.

Režiser Avramović smatra da nije potrebno da se vrti jedna te ista ploča, da se iscedi stara priča, jer mu se čini da publika stalno očekuje da se ponovi prvi film.

Ipak, on smatra da serijal pred nama pruža nova uzbuđenja gde se prate novi problemi koji su postali ogromni.

Glavna zvezda serije, glumac i producent Miloš Biković, u novu sezonu doveo je i razne ruske glumce i scena se prilično proširila, posebno sa američkim imenima.

“Meni lično je velika čast što delim kadar sa takvim veličinama kakvi su Bogdan Diklić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček. Privilegija je igrati sa njima, kao i glumiti po ovakvom scenariju koji je stvarno veoma uzbudljiv, vuče vas da čitate dalje i dalje, svaku novu stranicu. Tako svog junaka otkrivam postepeno sve više sa neke druge strane. Scenario se čita kao roman ili drama”, podelio je utiske Biković na osnovu samog scenarija.

Glavni glumac je ocenio da je bilo veoma zahtevno, naporno i donekle šizofreno snimati ovaj projekat, jer su Miodrag Radonjić i on bili ispred i iza kamere kao producenti serijala.

“Videli smo kako rastemo sa projektom od prvog filma “Južni vetar”, stalno podižemo lestvicu gore, dostižemo nove nivoe. Svi smo bodrili jedni druge na snimanju. Uključili su se ruski i američki glumci i tako su naš projekat učinili internacionalnim. Želimo i publici i nama da pružimo veliko uzbuđenje”, istakao je Biković, i izdvojio kolegu Aleksandra Berčeka, sa kojim je uživao da radi na laganijim serijama “Stižu dolari” (2004) i “Šešir profesora Koste Vujića” (2012), a sada su u sasvim drugom žanru, veoma surovoj krimi priči.

Scenarista od prvog filma Petar Mihajlović je rekao da se sa rediteljem potrudio da ideja preraste u projekat koji će duže da traje, kao potencijalna krimi saga, jer je bilo dosta materijala u njegovom diplomskom scenariju na FDU, da se priča uvek nastavlja.

Mihajlović je napomenuo da je u originalnom planu bilo da projekat ima tri filma i tri sezone serije, tako da su za sada prošli dve trećine, da se uvode novi likovi, “scenario se postavlja ne samo horizontalno, već i vertikalno”, te samim tim se nada da će publiku privući težina radnje i zapleta, a ne samo pucnjava, ubijanje i eksplozije.

Glumačku ekipu su kompletirali i Aleksandar Gligorić, Radovan Vujović, Milica Gojković, Stefan Kapičić, Miloš Samolov, Marko Janketić, Leon Lučev, Gordan Kičić, Paskal Esposito, Astrit Kabaši, Izudin Bajrović, Ivan Đorđević Džudi.

Foto:Tanjug/Vladimir Šporčić

Bogdan Diklić, koji nakon pauze u drugom filmu, vraća se ponovo u serijal kao otac glavnog lika Maraša, kaže da je ovo jedan od poslova u kojima je zaista iskreno uživao, imao jako puno entuzijazma, što misli da čak i nije toliko primereno njegovom uzrastu.

“Znam da će zvučati kao kliše ili da pričam onako iz kurtoazije, ali sa svima sam se sjajno slagao, nemam na šta da se žalim. Samo mi je krivo što nisam imao barem jednu scenu sa Mikijem Manojlovićem. Nadam se da će ih biti možda u nastavku”, sa osmehom je rekao Diklić.

Miodrag Radonjić, glumac i producent, ocenio je da sam serijal već ima svoju ciljnu grupu, publiku koja prati sagu, da im veruje, i da očekuje, želi i traži uzbuđenje.

“Moj junak Baća ovde ima jednu zanimljivu dekonstrukciju, odnosno svi likovi je doživljavaju. To je nešto novo, uzbudljivo, i meni lično je bilo najizazovnije. Počeli smo sa humorom u prvoj epizodi, a onda će ta dekonstrukcija dolaziti postepeno”, najavio je Radonjić serijal, koji su, osim Avramovića, prbi put sada režirali i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Miroslav Stamatov i Danilo Bećković.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti