Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJLEPŠA POZORIŠNA SCENA JE U ČORTANOVCIMA: Šekspir festival ove godine donosi mnoga iznenađenja (FOTO)

Tanjug/Dušan Obrenov

Šekspir festival biće održan od 4. do 7. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, a ljubitelji teatra biće u prilici da vide predstave “Bogojavljenska noć”, “San letnje noći”, “Romeo i Julija: Poslednji sati” i “Hamlet: Double bill”

Tanjug/Dušan Obrenov

 

– Ne mogu sve predstave da se igraju u otvorenom ambijentu. Na jesen pripremamo iznenađenje u saradnji sa Infant festivalom. Dva festivala će dati nešto zanimljivo i dobro – kazao je Milivojević.

Hrabrost za put sa Šekspirom

Ove godine biće odigrane četiri predstave u glavnom programu. U pratećem su predstava prilagođena osobama sa autizmom “San letnje noći”, 4. jula i u novembru promocija knjige “Moj Šekspir: Rediteljsko putovanje kroz Prvi folio”, kao i monografije “Šekspir festival: Prvih 10 godina”.

Koselektor Šekspir festivala, reditelj Boris Liješević rekao je da će saradnja na festivalu naredne godine biti proširena i na Hrvatsku i Englesku.

– Ovaj festival je izuzetno inspirativan i ne poznaje granice. Jedini uslov koji festival traži je da se ima dovoljno hrabrosti za put sa Šekspirom. To danas nije lako. Pozorišni podvig je režirati Šekspira. Svoje ishodište ovaj festival ima u sebi samom – naglasio je Liješević.

Tanjug/Dušan Obrenov

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага