Претрага
Претрага
Close this search box.

NAUČITE DA IGRATE ČAČAK, UŽIČKO I VLAŠKO KOLO Sutra u Kulturnoj stanici Barka besplatna edukacija, svi su dobrodošli

Foto: ebranicevo.com
U petak 10. novembra u 19 sati, u Kulturnoj stanici Barka na Slanoj bari (Čenejska 54, Novi Sad), umentički rukovodilac i član izvođačkog sastava KUD ,,Svetozar Marković”, Dragan Kojić, održaće Čas folklorne igre.

Novosađani obično imaju priliku da kao publika uživaju i dive se onima koji igraju, a sada će imati šansu da se i sami isprobaju u ovoj veštini. Miloš Kojićasistent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja,  naučiće vas da igrate Čačak, Užičko i Vlaško kolo. Učesnici će imati priliku da čuju kako je živeti sa folklorom i koliko je ovaj način rekreacije važan za fizičko i mentalno zdravlje, posebno u poznim godinama. Ulaz je slobodan.

Cilj projekta ”Folklor kao način života” je da demonstracijom folklorne igre i vrednosti koje prate njeno negovanje i izvođenje, motivišemo što veći broj ljudi da upražnjavaju folkornu rekreaciju – da postanu aktivni, da se druže, razmenjuju iskustva i znanja. Ovim interkulturalnim projektom popularizuje se nasleđe i tradicija svih naroda koji žive u našem Gradu, utiče na izgradnju svesti o njihovom očuvanju i neguje naš kulturni identitet.
Folklor spada u organizovano vežbanje koje podrazumeva planirane aktivnosti, van uobičajenih dnevnih životnih aktivnosti, sa ciljem poboljšanja zdravlja. Mogu ga igrati svi i može biti prilagođen za različite nivoe starosti, znanja…

Projekat je podržala Uprava za kulturu Grada Novog Sada.
nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti