Претрага
Претрага
Close this search box.

NEZAOBILAZAN DOGAĐAJ U KALENDARU LJUBITELJA KNJIŽEVNOSTI – OTVOREN SEDAMNAESTI PROSEFEST (VIDEO)

Foto: Gradske info
Sedamnaesti Međunarodni festival proze Prosefest, svečano je otvoren u srcu kulture Novog Sada, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra. Ovaj festival, koji okuplja svetske i domaće književne veličine, već godinama unazad postaje svevažniji deo kulturnog života ovog grada, uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je zamenik gradonačelnika Grada Novog Sada, gospodin Igor Crnobarac, a u ime Kulturnog centra Novog Sada pomoćnica direktora, Sunčica Marković. Festival je pozdravnom besedom otvorio ugledni književnik Vladimir Pištalo, čije reči su najavile nekoliko dana uzbudljivih književnih događanja.

Na ovogodišnjem festivalu, Međunarodna književna nagrada „Milovan Vidaković“ zasluženo je pripala francuskom piscu Eriku Vijaru.
Nagradu je uručio predsednik Organizacionog odbora festivala, Nedeljko Mamula. Ovaj trenutak bio je posebno svečan i inspirativan, ističući značaj književnosti kao mosta među kulturama.

Nakon ceremonije, usledilo je književno veče posvećeno laureatu. O stvaralaštvu Erika Vijara govorio je poznati pisac Dragan Velikić, dok su učenici Karlovačke gimnazije postavljali pitanja.

Foto: Gradske info
Ovogodišnji Prosefest će publici predstaviti i druge renomirane autore poput Horhea Volpija iz Meksika, Želimira Periša iz Hrvatske, Gabi Čutak iz Mađarske, Magdalene Blažević iz Bosne i Hercegovine, te domaćih pisaca Vladimira Kopicla i Darka Tuševljakovića.
Programi se svake večeri održavaju od 19:00 i 20:00 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, a ulaz je slobodan.

Ovaj festival ne samo da promoviše književnost, već i spaja različite kulture i generacije, pružajući posetiocima priliku da urone u svet reči i stvore trajne uspomene.

Foto: Gradske info

Prosefest postaje nezaobilazan događaj u kalendaru ljubitelja književnosti i kulture Novog Sada.

gradskeinfo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti