Foto: Bojana Janjić / Ustupljene fotografije

Novogodišnji gala koncert soprana Marije Nešić, “Novom Sadu s ljubavlju” održaće se u Novosadskoj Sinagogi u utorak, 27. decembra od 20 časova. Koncert će biti izveden u pratnji 52 člana Zrenjaninske filharmonije kojom diruguje maestro Mikica Jevtić.

Koncert repertoarski uvodi u svečanost božićnih i novogodišnjih praznika uz Bizetovu “Karmen”, Štrausove taktove “Trič trač polke”, “Na lepom plavom Dunavu”, zatim kroz legendarnu filmsku muziku Nina Rote “Parla piu pianno”, Pučinijeve kompozicije “O mio babbino caro”, “Quando me’n vo”, sve do finala uz “Radecki marš”. Publiku dočekuje i specijalni gost, koji nam za ovu priliku dolazi iz Nemačke, čuveni tenor Bela Mavrak, koji će se predstaviti u duetskom izvođenju Leharove. “Lippen schweigen”, a zatim i arijom “Dein ist mein ganzes Herz”.

Noseća tema su ljubav i inspiracija lepotom, kao vezivna nit Marijinog muzičkog stvaralaštva. Neverovatna energija raskošnog glasa donela joj je reputaciju operske pevačice čiji su koncerti zdravica ljubavi, kao glavne esencije kvalitetnog života, zbog čega je publika izdvaja i uživa u njenim nastupima prepunim emocija, navodi se u saopštenju.

– Obožavam operu i privatno najčešće slušam italijanske kompozitore Đakoma Pučinija i Ninu Rote, kao i mnoge druge. Uživam i u kvalitetnoj muzici različitih žanrova zato mi je veliko zadovoljstvo i sreća što na svojim nastupima pevam omiljene arije, a to publika može da oseti – kaže Marija u pripremama za novosadski koncert.

Marija Nešić je od 2015. do 2019. godine nastupala kao redovni član Ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, gde sa horom opere u svim aktuelnim predstavama, ali i kao solista izvodeći Pučenijevu ariju Mimi iz opere “Boemi”. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Gala koncert “Novom Sadu s ljubavlju” organizuje Fondacija Saša Marčeta uz podršku brojnih saradnika, kao poklon publici i gradu koji je ove godine nosio prestižnu titulu Evropske prestonice kulture. Za sve ljubitelje muzike, ulaz na koncert je slobodan.

Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments