Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosadski džez festival od 10. do 12. oktobra u SNP uz prateći program za decu pod nazivom “Džezerići”

Foto: Ilija Pejoski

Novosadski džez festival počeće ranije realizacijom pratećeg programa koji će početi 12. septembra dok će glavni koncertni program biti održan od 10. do 12. oktobra na velikoj sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori.

Kako je navedeno, ljubitelji i budući fanovi džez muzike imaće priliku da uživaju u uvodnim programima koji će otpočeti 12. septembra.

Tada će biti organizovan drugi po redu “Džeztvrtak”, u Gradskoj koncertnoj dvorani kada će nastupiti Sonic kitchen, džez kvintet iz Novog Sada u kom sviraju autorske kompozicije inspirisane velikanima džeza kao što su Wayne Shorter, Art Blakey, Monk i Scofield.

Sastav čine kontrabasista Fedor Ruškuc, gitarista Vladimir Vanja Jakovljević, saksofonista Vojislav Savkov, pijanista Aleksandar Uzelac i Ištvan Čik koji će svirati bubnjeve i perkusije.

Oni će izvesti kompozicije kao što su “Zagađenje, rešenje”, “Semafor” i “Kenguri i koale”.

Sastav “Fish in Oil” nastupiće 26.septembra u Gradskoj koncertnoj dvorani na čelu sa kompozitor i gitarista Bratislavom Bracom Radovanovićem.

Do sada su objavili pet albuma, a aktuelnu postavu čine saksofonisti Đorđe Kujundžić i Rastko Uzunović, kontrabasista Branislav Radojković, bubnjar Feđa Franklin i Aleksandar Radojčić na udaraljkama.

Pored nacionalnih džez festivala kao što su BJF, Nishville, Novosadski džez festival, Pančevo, Kragujevac, nastupali su i na regionalnim festivalima kao što su Sarajevo Jazz Festival, Ljubljana Jazz Festival, Garana, Temišvar…

Nastupali su sa brojnim značajnim domaćim i stranim imenima poput Marka Ribota, Bojana Zulfikarpašića, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova.

Antonio Farao i Vladimir Konstadinović održaće master klas u pozorišnom klubu “Trema” u sklopu Srpskog narodnog pozorišta.

Prateći program za decu “Džezerići” biće održan 7. oktobra u Gradskoj koncertnoj dvorani, a ogleda se u veoma popularnoj radionici za decu tokom koje džez muzičari upoznaju najmlađe sa stilom koji savremeni svet smatra “klasikom dvadesetog veka” – džez muzikom.

U projektu “Džez za decu” učestvuju renomirani džez muzičari i pevačica Ljiljana Sađil koja ima i ulogu naratora.

tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага