Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosadski studenti obeležili Svetski dan poezije stihovima Antića, Vinavera i Nikolića (FOTO)

Foto: SCNS

U amfiteatru studentskog doma Živojin Ćulum studenti su recitovanjem ljubavnih pesama obeležili Svetski dan poezije.

Studentkinja Kristina Kovačević, sa Visoke škole strukovnih studija za vaspitače recitovala je pesmu Mike Antića Pesma za nas dvoje. Aleksandra Mladenović, studentkinja odseka z asrpsku književnost, Filozofskof fakulteta recitovala je pesmu Stanislava Vinavera “Mi se čudno razumemo”, a Uroš Lazović, student glume, govorio je stihove Jovana Nikolića “Kad je sve volim”. Lazoviću se na kraju programa pridružio kolega sa Akademije Vladimir Merei i zajedno su izveli pesmu “Srce” Ekaterine Velike.

Foto: SCNS

Obeležavanju svetskog dana poezije pridružili su se i studenti stanari doma Živojin Ćulum koji su sa svojih terasa recitovali omiljene stihove.

– U studentskom domu Živojin Ćulum boravi 372 studenta, od kojih čak 60 studira na Akademiji umetnosti. Naš dom je maksimalno prilagođen njihovim potrebama. Raspolažemo sa dve muzičke prostorije koje su opremljene klavirima i ateljeom za studente slikarstva i vajarstva. Studentski centar Novi Sad neprestano investira u unapređenje smeštaja i ishrane za sve studente – rekla je Mirjana Evander, stručni saradnik doma Živojin Ćulum.

Foto: SCNS

Mihajlo Vasić, student ilustracije iz Loznice, došao je da podrži kolege i da uživa u poeziji koju do studija nije toliko čitao.

– Baš sam uživao. Retko se susrećemo sa poezijom, a ona na jednostavan i prodoran način govori o životu. Jedan od zadataka na fakultetu me je zainteresovao za poeziju i sada je stalno na mojoj listi za čitanje.

Manuel Zaković, student animacije iz Kule, svoj umetnički senziblitet vezuje za fantastiku i mistiku, ali ni lirika mu nije strana.

– Ovaj prostor je odličan, nadam se da će u amifetaturu biti još programa. Živim u domu i radujem se što imamo priliku da predstavimo svoje talente i interesovanja. Čestitam kolegama, ulepšali su nam dan.

Obeležavanje Svetskog dana poezije organizovao je Studentski centar Novi Sad uz podršku Studentskog kulturnog centra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti