Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosadsko muzičko leto počinje na dan kada u svetu proslavlja muzika – Novosađane očekuje ŠEST KONCERATA umetničke, etno, džez i pop muzike 

Foto: nsuzivo.rs

Novosadsko muzičko leto simbolično počinje na Svetski dan muzike 21. juna koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra i slavnim španskim umetnikom na usnoj harmonici Antonia Serana, pod dirigentskim vođstvom maestra Alana Bjelinskog iz Hrvatske

Do 03. jula, naše sugrađane očekuje ukupno šest koncerata, umetničke, etno, džez i pop muzike. Deo programa odvijaće se u dvorištu OTP banke, na adresi Trg slobode 5, dok je jedan od koncerata predviđen da se održi i u Sinagogi.

Dirigent iz Hrvatske, Alan Bjelinski predstaviće se na koncertu 21. juna kao i španski virtuoz na usnoj harmonici, Antonio Serano koji je naglasio da ga Srbija uvek toplo dočeka, a koncert koji će izvoditi naglasio je da je za njega veoma značajan.

– Sviraću “Trorogi šešir”, delo predstavlja smer u kome budućnost želim da ide. Takođe, sviraću “Rapsodiju u plavom”, koja predstavlja muzičku evoluciju – istakao je Serano.

Foto: nsuzivo.rs

Maestro Bjelinski na ovoj menifestaciji će drugi put stati pred Vojvođanski sinfonijski orkerstar, koji će ovog puta izvesti oko 70 minuta programa.

– Volim Novi Sad, zavoli se grad koji ti da toliko lepote koje osetiš na ulici, u restoranu, u orkerstru. Imamo zahtevan program, prvog dana leta imamo baš pravu kompoziciju “San letnje noći” – istakao je Bjelinski.

Foto: nsuzivo.rs

Grad Novi Sad jedan je od pokrovitelja ove manifestacije, a ispred Grada govorio je Dalibor Rožić član Gradskog veća zadužen za kulturu.

– Reč je o tradicionalnoj manifestaciji muzučkog stvaralaštva, koji Muzička omladina uspešno realizuje više od dve decenije. Kao i ranijih godina program ima internacionalni karakter, bitno je da program koji realizujemo u Novom Sadu imaju Evropsku dimenziju – rekao je Rožić.

Direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Roman Bugar nakon uspešnih sezona orkerstar nastavlja sa radom, na Novosadskom muzčkom letu predstaviće se sa tri različina programa koji govori o bogatstvu aktivnosti i širini porgramskom konceptu orkerstra.

– Osmesi naše publike mnogo govore, što nam predstvalja najbitniju stvavku. Ovo je naša 11. sezona. Pored koncerta na Svetski dan muzike sviramo i “Karneval životinja” i koncert sa našom gošćom Amirom Medunjanin – naglasio je Bugar.

Foto: nsuzivo.rs

Sekretar Muzičke omladine Novog Sada, Milan Radulović naglasio da je Svetski dan muzike obeležava od 1986. godine kada je prvi put koncert održan u Dunavskom parku, za tada rekordnih 4.000 posetilaca, a ovog puta prirediće istinsku zabavu za sve prisutne.

Ulaznice za koncert se prodaju na biletarnici Gigs Tix-a (Kralja Aleksandra 12 – Tržni centar „Pariski magazin“) radnim danima i subotom od 9 h do 19.30 h, kao i on-line na ovom linku! Cena karte: 1.000 dinara

Karte uvek mogu da se nabave dva sata pred  početak koncerta.

Foto: nsuzivo.rs

Z.T.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti