Претрага
Претрага
Close this search box.

O čemu govori pesma „Samo mi se spava“ sa kojom je Luke Black prošao u finale Evrovizije

Foto: Wikipedia

Luke Black prošao je sinoć u finale Evrovizije s pesmom „Samo mi se spava“, a pažnju je privukao tekst njegove pesme.

Kako je ranije rekao, Luke Black je sam pisao muziku i tekst za evrovizijsku pesmu, a bio je inspirisan „kolektivnim buđenjem“.

„Mnogo puta pre ali i nakon pandemije događalo se da svet postane previše intenzivan i da se uvek nekako bolje osećam kada odspavam. Imam osećaj da se nekako regenerišem. Koliko god je to za mene kao individuu dobro, to nije dobro na globalnom nivou da svi spavamo dok se nešto oko nas dešava. Smatram da treba malo i da kontrolišemo naše okruženje. Jedna od poruka jeste kolektivno osvešćivanje za koje se nadam da će se desiti“, rekao je on ranije za Telegraf.

Tokom nastupa nosio je crni flor u znak poštovanja prema ubijenima u masakrima.

Podsetimo, Luke Black je u prvoj polufinalnoj večeri nastupio treći, a na bini je, kao i ostali koji su ga pratili na sceni, nosio crni flor u znak žalosti i poštovanja prema svim ubijenima u masakrima u Srbiji.

„Pesmu sam napisao plašeći se ovih događaja i gledajući ih u svetu, ali nisam mogao ni da zamislim da će se to baš dogoditi u našoj zemlji, u našim srcima… Žao mi je što je to postalo istinitije nego ranije. Čuo sam te vesti pred izlazak na binu, jako sam se razbesneo. Iako je Evrovizija srećno mesto, mesto gde se slave različitosti, koliko god se trudili, ne možemo sakriti koliko nam je teško“, ispričao je muzičar za Telegraf.

telegraf.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Raca
12.05.2023 18:33

Govori o tome da mu treba sex ali ga nema pa je potonuo u depresiju

Povezane vesti