Претрага
Претрага
Close this search box.

Održava se prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta: Ester Milentijević, dekanka Fakulteta umetnosti, u Galeriji u Kosovskoj Mitrovici svečano otvorila manifestaciju

Foto: Fakultet umetnosti

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorio prvi festival stvaralaštva studenata umetničkih fakulteta pod nazivom “Tricikl”.

Foto: Fakultet umetnosti

U Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici studentima, profesorima i gostima festivala obratila se Ester Milentijević, dekanka Fakulteta umetnosti koja je predstavila program festivala i otvorila izložbu grafika studenata Akademije umjetnosti iz Banja Luke.

Ester Milentijević, dekanka fakulteta; foto: Fakultet umetnosti

Na otvaranju festivala prikazan je kratki igrani film “Polica”, Matije Lukača, u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Nakon toga student glume Avram Cvetković izveo je poemu “Bogojavljenje” Matije Bećkovića. U muzičkom delu programa učestvovao je violinista – vanredni profesor Fakulteta umetnosti Vladimir Koh zajedno sa svojim studentom Željkom Dabižljević. Gost Festivala bio je Zoran Ilić, profesor iz Niša koji je izveo kaligrafski performans uz klavirsku pratnju Petra Ilića.

Foto: Fakultet umetnosti

Izložba će biti otvorena do 11. decembra. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti