Osnovna škola „Veljko Petrović“ organizovala najveći dečiji događaj IKADA – Preko 250 mališana učestvovalo u raznim aktivnostima i edukacijama (FOTO/VIDEO)

Foto: Gradske info
Osnovna škola ”Veljko Petrović” u Begeču ove godine ogranizovala je malo drugačiji sportski dan nego inače, a kako kažu, današnji događaj najveći je dečiji sportski događaj koji je ikada realizovan u ovom mestu.

Na velikom terenu FK Bačka okupilo se preko 250 mališana iz OŠ ”Veljko Petrović” i vrtića ”Pinokio” kako bi istrčali kros, bili aktivni, a pre svega se zabavili.

Za to vreme Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Begeča organizovalo je edukativnu predstavu (kroz koju je deci objasnilo zašto nije dobro igrati se upaljačem) i interesantne radionice.

Foto: Gradske info

Prema rečima direktora OŠ ”Veljko Petrović” Milana Tatića cilj je bio uključiti svu decu od 2 do 15 godina i udružiti sve Begečane, u čemu su svakako uspeli.

Foto: Gradske info

Mirka Krtinića, profesora fizičkog vaspitanja u gorepomenutoj školi posebno je obradovao veliki odziv dece.

”Cilj je da ovo postane jedan sportsko-patriotski dan koji svima treba da bude dobar primer. Ideja je da udružimo sve građane, ali i institucije Begeča. Veoma nam je drago što su se uključili Grad Novi Sad, Atletski klub Vojvodina, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Begeča i FK Bačka”, izjavio je on.

Foto: Gradske info

gradskeinfo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti