Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvaranje izložbe Mirjane Milovanović “Vreme čudovišta” u sredu u SKCNS Fabrika

Foto: Vizual

Izložba Mirjane Milovanović “Vreme čudovišta” biće otvorena u sredu, 26. aprila u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike. Postavka će moći da se pogleda do 3. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Mirjana Milovanović je studentkinja slikarstva na osnovnim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Bosiljke Zirojević-Lečić. U svojim radovima istražuje konceptualni potencijal klasičnih medija. Kroz upotrebu humora, igre reči prerađuje i istražuje teme vezane za konzumerizam, društvene medije i mentalno zdravlje. Od 2022. učestvuje u brojnim grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je nagrade za crtež malog formata za studente likovne umetnosti.

O izložbi “Vreme čudovišta”:

Na izložbi “Vreme čudovišta” koristim crteže, igru reči u formi in-situ postavke kako bih prikazala aktuelne događaje, paralelno sprovodeći duhovitu i oštru kritiku društvenih medija i potrošačkog društva. Satirični radovi su intervencije na digitalno skeniranim stranicama iz art boook-ova.

Crteži pretvaraju galeriju u prostor svima bliskih frustracija. Održavajući efemernu osnovu, ne zanemarujem inherentne kontradikcije socio-ekonomske privilegovane arene u kojoj se mogu naći ovi radovi. Na nasilje, raskoš i ispraznost odgovaram sarkazmom i humorom kao zaštitom slobode.

Specifičnost lokacije i vremena su presudni za izložbu, fokusirajući “Vreme čudovišta” na pojmove „strah“, „anksioznost“, „self-care (briga o sebi)“, „rat“ i „otpor“. Ovaj stil izložbe predstavlja jedinstven umetnički pristup o refleksiji društva; on nije direktan napor da se oblikuju prilike, već izraz saosećanja i angažovanja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti