Foto: Američki kutak Novi Sad

Američki kutak Novi Sad i Asocijacija Kulturanova otvaraju multimedijalnu izložbu u okviru projekta “Nevidljivi životi”,  u ponedeljak 10. oktobra sa početkom u 19.00 časova u Američkom kutku Novi Sad (Kej žrtava racije 2b), koja će trajati do 19. oktobra.

Multimedijalna izložba projekta “Invisible Lives” (“Nevidljivi životi”) donosi vam priču petoro ljudi, članova i članica Društva slepih i slabovidih u Cēsisu u Letoniji. Priče o “nevidljivim životima” kreiralo je 15 fotografa i fotografkinja iz Letoniji, Srbije i Crne Gore,  pri čemu je jedan predstavnik zemlje kreirao svoju verziju za svaki lik.

Scenografija i dizajn izložbe prate principe univerzalnog dizajna. Oni čine izložbu dostupnom, jednostavnom za korišćenje i zanimljivom za sve vrste ljudi, uključujući i one sa poteškoćama sa vidom i kretanjem, percepcijom i zdravstvenim problemima, kao i za decu i starije osobe.

Izložba “Invisible Lives”/”Nevidljivi životi” nastala je u okviru istoimenog projekta podržanog kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije.

Projekat realizuje Umetnički fond Rucka (Letonija), u saradnji sa Asocijacijom Kulturanova (Srbija) i udruženjem Art365 (Crna Gora).

Autori izložbe: Elīne Buka, Irena Čučković, Aleksandra Drecun, Paulis Jakušonoks, Sara Kecman, Stefan Kosanović, Monta Krūze, Duško Miljanić, Boris Abramović, Ana Mitrović, Darko Sretić, Eva Strazdiņa, Nada Vojinović, Nicole Lee Zvaigzne, Miloš Zvicer.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments