Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvaranje tematske izložbe arhivskih dokumenata „ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE: kroz odabranu arhivsku građu od 1875. do 1975.”

Foto: Arhiv Vojvodine

Povodom Dana Arhiva Vojvodine otvara se tematska izložba arhivskih dokumenata „ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE: kroz odabranu arhivsku građu od 1875. do 1975.”

Autori istoimene izložbe su Svetlane Ljubljanac, Leonile Pavlović, arhivskih savetnika i mr Višnje Nikolić, diplomiranog konzervatora papira i promociju istoimene publikacije autora Svetlane Ljubljanac u četvrtak, 6. jun 2024. godine u 18.00 sati u Arhivu Vojvodine.

Izložba do sada neobjavljenih arhivskih dokumenata i publikacija se međusobno nadopunjuju u nastojanju da potpunije približe stručnoj i široj javnosti rad i razvoj Advokatske komore Vojvodine tokom njenih prvih sto godina postojanja, od njenog osnivanja 1875. godine do 1975. godine. Nastali su sa ciljem da se šira publikaupozna sa nastankom i delatnošću Advokatske komore i informiše o nemerljivom značaju ove institucije.

Učesnici:

  • Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade
  • Dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine
  • Srđan Dobrosavljev, predsednik Ogranka Advokatske komore Vojvodine u Novom Sadu
  • Mr Višnja Nikolić, koautor izložbe
  • Prof. dr Vladan Gavrilović

Muzički program:

  • Hor učenika Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu
  • Prof Jovan Travica, dirigent

U okviru Dana Arhiva Vojvodine otvara se i tematska izložba „Arhivi Srbije” koju su organizovali Arhivističko društvo Srbije i Međuopštinski istorijski arhiv Čačak, a zajedno su je osmislile i realizovale arhivske ustanove i njihovi zaposlenici, uz nesebičnu pomoć arhivskih savetnika: Zorice Smilović iz Istorijskog arhiva Beograda i Slobodanke Cvetković iz Istorijskog arhiva Požarevac.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti