OTVOREN „VREMEPLOV – FESTIVAL ANIMIRANIH SEĆANJA“ – Ovogodišnja tema manifestacije je Pašićeva ulica (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisistvovao je otvaranju 5. festivala animiranih sećanja – „Vremeplov“ koji je održan u KS „Svilara“. Festival je organizovalo Udruženje za video umetnost „Videomedeja“ uz podršku Grada Novog Sada, a tema ovogodišnje manifestacije je Pašićeva ulica.

– Grad Novi Sad je prepoznao ideju i značaj ovog Festivala koji predstavlja svojevrsan vid očuvanja kulturno-istorijskih i ličnih sećanja sa fokusom na Novi Sad, kroz spoj različitih medija. „Vremeplov“ između ostalog promoviše i značaj očuvanja kulturne baštine, ali i značaj edukacije, kada je reč o očuvanju kulturnog nasleđa, sa posebnim akcentom na decu i mlade – rekao je Dalibor Rožić i pozvao sve prisutne da uživaju u besplatnom celodnevnom festivalskom programu.

Foto: Grad Novi Sad

Raznovrstan program na platou ispred KC „Svilara“ namenjen je svim posetiocima. Obuhvata razne kategorije, kao što su interaktivne video igrice, modni vremeplov, sinemagrafi, kviz, vintidž digitalna galerija, talent šou, muzički vremeplov, humanitarne akcije, radionice, filmski vremeplov i takmičarski program „Igre bez granica“ u okviru kojeg će biti dodeljene nagrade najboljim takmičarima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti