Претрага
Претрага
Close this search box.

OTVORENA IZLOŽBA „SAVKA SUBOTIĆ – MAJKA SVOGA RODA“ U GRADSKOJ BIBLIOTECI – IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA ZA POSETIOCE DO 1. JUNA (FOTO)

Foto: Gradske info

Izložbu je otvorio Dragan Aleksić, zamenik načelnika gradske uprave za kulturu. Izložba će biti otvorena za posetioce skoro tri meseca, do 1. juna.

Foto: Gradske info

O izložbi

Multimedijalna izložba pod nazivom „Savka Subotić – Majka svoga roda“ posvećena je Savki Subotić – Novosađanki koja se isticala u svom dobrotvornom radu i koja je osnovala Prvu žensku zadrugu. Izložba posvećena ovoj novosadskoj heoroini organizovala je Gradska biblioteka u saradnji sa Muzejom Vojvodine i produkcijskom kućom „In Vivo“.

Cilj izložbe je 190 godina od rođenja Savke Subotić.

Autori izložbe su: Dragana Drobac Milošević, Dušanka Marković i Mirjana Grdinić.

Foto: Gradske info

Izložba je otvorena u holu i fondu Gradske biblioteke. U fondu se nalaze video bimovi koji će biti izloženi nekoliko narednih dana, od 11. do 15. marta, a izlogu Gradske biblioteke biće postavljeni do 1. juna.

Na panelima su dostupni i QR kodovi koje će se prilikom skeniranja, ponuditi više podataka o samoj izložbi.

Na izložbi je prisustvovao veliki broj građana, a prisutnima su se obratili i direktor Gradske biblioteke Aleksandar Jokanović, zamenik načelnika Gradske uprave Dragan Aleksić kao i pomoćnik direktora Gradske biblioteke Dragana Drobac Milošević.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti