Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvorena izložba ”Sećaj se zauvek: Aleksandar Tišma” u Kulturnom centru Novog Sada (VIDEO)

Foto: Gradske info

U Likovnom salonu Kulturnog centra, sinoć je otvorena je multimedijalno-dokumentarna izložba „Sećaj se zauvek: Aleksandar Tišma“, autorke Mirjane Frau Gardinovački, sa ciljem da obeleži stogodišnjicu rođenja Aleksandra Tišme, velikog pisca i istaknutog likovnog umetnika.

Izložba je organizovana u sklopu manifestacije  „Ledena tišina“.

Otvaranje izložbe dogodilo se juče u 19 časova, označavajući početak jednog uzbudljivog putovanja kroz život i delo ovog izuzetnog književnika.

Izložba će biti dostupna za javnost svakog dana do 30. januara.

„Sećaj se zauvek: Aleksandar Tišma“ predstavlja multimedijalno putovanje koja prolazi kroz pripovedački i kreativni oblik.

Ono što je zanimljivo jeste da je izložba oblikovana sa ciljem da pruži iskustvo i slepim i slabovidim osobama.

Pored autorke, posetiocima se obratio i sin Aleksandra Tišme, Andrej Tišma, koji je pozdravio okupljene.

Fokus izložbe je na jednom od najznačajnijih srpskih pisaca, Aleksandru Tišmi, čija dela preživljavaju kao svetski literarni fenomen. Jevrejstvo i Holokaust, teme koje je Tišma dotakao u svojim delima, dominiraju izložbom, pružajući posetiocima dubok uvid u aspekte života i stvaralaštva ovog kulturnog i literarnog giganta.

„Sećaj se zauvek: Aleksandar Tišma“ je način da se oda čast ne samo književnom nasleđu velikog pisca, već i svetskim idealima koje je Tišma zastupao. Izložba obuhvata događaje iz Tišminog života, ali i vremenske okvire koji će posetioce podsetiti na značajne istorijske periode.

Ova višeslojna izložba je prilagođena svim slojevima društva i predstavlja dragoceno sredstvo za obogaćivanje kulturnog i edukativnog iskustva.

Njena značaj leži u činjenici da obuhvata važne teme koje utiču na kolektivnu svest i podsećaju na vrednosti koje treba čuvati „zauvek“.

Juče je, takođe, na ulazu u Društvo književnika Vojvodine oslikan je mural u čast Aleksandra Tišma. Mural se nalazi u Braće Ribnikar 5, a oslikao ga je Uglješa Colić.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti