Претрага
Претрага
Close this search box.

Otvorena kolektivna izložba slika u novosadskoj “Fabrici”

Foto: Facebook/SKC Novi Sad

Kolektivna izložba slika profesora i saradnika Katedre za slikarstvo novosadske Akademije umetnosti otvorena je sinoć u Studentskom kulturnom centru Fabrika u Novom Sadu.

Profesorka Lidija Marinkov Pavlović kaže da je reč o tradicionalnoj izložbi koja se priređuje već 12 godina.

”Trudimo se da što češće prikažemo javno svoj umetnički rad,a tokom ovih godina imali smo i mnogobrojne goste sa drugih akademija. Sa nama izlažu studenti sa master i doktorskih studija”, navodi Pavlović.

Profesorka Bosiljka Zirojević Lečić kaže da je namera i da se kroz klasično predstavljanje otvore i za kritički sud umetničke javnosti.

”Izložba je uvek presek godišnjeg rada i na postavci možete videti ono što mi zapravo trenutno radimo. Prilično su različiti pristupi, pa tako osim klasičnog izvođenja slikarskim tehnikama izražavamo se i u skulptorskim formama. Lično sam predstavila šivene slike koje su pravljene od tesktila.

Volela bih da izdvojim mlađe umetnike koji se na izložbi izražavaju i kroz video formu: Sonju Radaković, Nemanju Milenkovića i Luku Drljana. Fokus treba da nam bude na njima jer nasleđuju pedagošku praksa”, istakla je Zirojević Lečić.

Svoje slike izlažu i Vlado Rančić, Dragan Matić, Vidoje Tucović, Goran Despotovski, Marina Popović, Bojan Novaković, i Ana Vrtačnik.

Projekat “Slika” nastao je 2011. godine u težnji da asimilira i predstavi različito pozicioniranje slike i slikarstva, generacijske promene, kao i nestandardne i netipične sisteme tumačenja slike u savremenoj umetničkoj praksi.

Postavka će moći da se pogleda do 26. januara.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti